Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рязко се повиши избирателната активност в Сърница

На втори тур за кмет се борят кандидатите на ДПС и ГЕРБ

| обновено на 22.03.15 в 19:04
Сърница
Снимка: БГНЕС

4 256 са избирателите, имащи право на участие в провеждащия се днес втори тур за избор на кмет най-новата българска община Сърница. На балотажа се явяват Неби Бозов от ДПС и Мустафа Аликанов от ГЕРБ. 

До 17.00 часа са гласували 70 процента от избирателите. Пред секционните избирателни комисии около обяд се образуваха опашки. Голям е броят на желаещите да гласуват с придружител. Най-висока е активността в секцията, разположена в клуба на пенсионера. В общинската избирателна комисия няма подадени сигнали за нарушения. Най-голяма активност - 70% е отчетена в село Побит камък.

В Сърница е създаден оперативен щаб с разследващи полицаи, които да реагират на всеки сигнал за изборна търговия. Към момента обаче сигналите за раздавани по 50 лева са само неофициални. 

Председателят на общинската избирателна комисия Аки Пехлеван посочи: 
При нас като дойде сигнал, изпращайки хора на място да проверят, нищо такова не се случва. Не можем нищо да заловим, защото случката е приключила.
В селище, което е на 14 километра от Сърница и има ток, няма натиск върху десетте домакинства, които се снабдяват с електричество от Горското стопанство, каза Хемал Хавальов от противопожарната служба: 
Без ток няма в момента. Работят си хората. Нямат проблеми. Ток си имат засега.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44