Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Пламен Петров, пребил до смърт дъщеря си

Пламен Петров
Снимка: Ася Пенчева

Прокуратурата поиска от Апелативния съд във Велико Търново доживотен затвор за Пламен Петров от Русе, пребил до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена на 20-и април 2014 година. Делото беше гледано по жалби срещу присъдата на Русенския окръжен съд, който постанови за 39-годишния баща 16 години лишаване от свобода за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за детето начин.

Според държавното обвинение присъдата е ниска за родител, умишлено проявил садизъм при многочасовите побои и наказания на момиченцето.

Адвокатът Славчо Славчев обаче заяви, че Петров има психично заболяване и въобще не е съзнавал, че боят и различните наказания могат да предизвикат смъртта на Пламена. Петров поиска от апелативните магистрати да намалят наказанието му, а неговият адвокатът пледира присъдата да бъде отменена и делото да бъде върнато за ново разглеждане в Русе.

Апелативният съд ще излезе с решение до един месец .


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44