Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева ще участва в дискусия за конфискацията на незаконно придобито имущество

Снимка: БГНЕС

Конфискацията на незаконно придобито имущество ще се дискутира днес в Брюксел между политици и представители на неправителствения сектор от България, Румъния и Италия.

Ще бъде представен идеален модел за конфискация на национално ниво, основан на принципите на прозрачност, ефективност и зачитане на човешките права. Очакват се и конкретни предложения за усъвършенстване на законодателството на европейско ниво, за да се улесни сътрудничеството при отнемане на собсвеност на територията на други държави-членки.

Дискусията ще се проведе по инициатива на международната организация за борба с корупцията "Transparency International" и българския евродепутат Андрей Ковачев. Сред участниците ще е и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44