Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кармену Вела: България е постигнала значителен успех по ОП "Околна среда“

Кармену Вела
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страната ни е постигнала значителен успех по ОП „Околна среда“. Това заяви еврокомисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. ЕК замрази плащанията по оперативната програма  в края на 2013-та година заради съмнения за нередности, свързани с обществените поръчки.  Парите бяха пуснати година  по-късно.  Вела каза, че бележим напредък, но все още има проблеми по екопроектите. Брюксел ще окаже съдействие на България по всички възможни начини, увери той:

Тази сутрин се срещнах с министъра на околна среда за втори път. Първият път я срещнах през декември, по време на Съвета. Наистина е постигнат значителен успех. Обсъдихме проблемите, които все още са налице, и как Комисията може да окаже съдействие на България. Надеждата ни е, че ще продължим да наблюдаваме такъв успех. България има цялата подкрепа на Европейската комисия, службите и на моя екип.

Еврокомисарят  пристигна в България, за да участва в международна конференция, посветена на синята икономика в района на Черно море. Вела съобщи, че Европейската комисия  ще  създаде  проект за развитието на региона, който има за цел да увеличи икономическите ползи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44