Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик днес ще се проведе общоградски митинг срещу шумните ромски тържества

Снимка: Добромир Видев

В Пазарджик днес ще се проведе общоградски митинг срещу шумните ромски тържества. Организатор е граждански инициативен комитет "Ред и спокойствие".

От гражданския комитет настояват Общинският съвет да приеме наредба, която категорично да забранява използването на звукови усилватели на открито при частни събирания и тържества. В подписка инициативата е подкрепена от десетки хиляди жители на Пазарджик, каза Димитър Димитров от гражданския комитет:

Денонощно от април до ноември сме тероризирани от ромските празници. Звуков апокалипсис. Над 140 децибела е звуковата агресия. Пишем жалби, подписки, какво ли не, няма отговор, разберете. Обаждаме се на полицията, те казват "безсилни сме". Обаждаме се на 112 и те казват, че нищо не могат да направят. Е, кой може да ни помогне, кажете! Кметът казва, че това било истерия. Извинявайте, но не може да се нарича болката на хората истерия.

Общоградският митинг ще започне в 17 часа пред сградата на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44