Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали оскверниха импровизирания мемориал на лобното място на Борис Немцов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вандали оскверниха импровизирания мемориал на мястото, където в близост до Кремъл беше убит руският опозиционен политик Борис Немцов. Разхвърляни цветя и свещи, счупени фоторамки с портрети на Борис Немцов и непристойни надписи – това оставиха след себе си привържениците на Руското освободително движение SERB, което е съкращение от английски на Югоизточен радикален блок. Активистите също така са счупили малката табела с надпис "Немцов мост".

Винаги ще се борим с предателите на Русия – написа в социалните мрежи един от участниците в акцията. По данни на руската преса организацията SERB е част от движението "Антимайдан". Още през нощта активисти на опозиционното движение "Солидарност" са възстановили мемориала и са донесли свежи цветя.

Опозиционният политик Борис Немцов беше  застрелян в гръб на Големия Москворецки мост през нощта на 27-и февруари. Петимата основни обвиняеми по делото за убийство са бивши сътрудници на чеченското вътрешно министерство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44