Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сметосъбиращата фирма във Видин спря редовното извозване на боклука, хората се притесняват от зарази

Снимка: интернет

Фирмата концесионер по чистотата във Видин спря редовното извозване на боклука. Заради опасността от зарази в общината беше свикан кризисен щаб. На фирмата е поставен срок до края на четвъртък да изпълни задълженията си към общината, в противен случай договорът ѝ може да бъде прекратен.

Ултиматумът за концесионера е вторият за този месец. Въпреки поетите писмени ангажименти, фирмата отново спря да изпълнява задълженията си, каза изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Гюлов:

Неизпълнението  е системно и съществено, вследствие на което за община Видин са настъпили изключителни обстоятелства, предизвикани от непредвидения за община Видин като възложител събития, които непосредствено застрашават живота  и здравето на хората.

Заради неполучени заплати за повече от 8 месеца в началото на март работници от фирмата по чистота обявиха стачка, а извозването на боклука спря за седмица. Протестът беше прекратен след като половината от работниците бяха съкратени, а останалите на работа получиха по една заплата с обещание и другите задължения да им бъдат изплатени. Заради липса на гориво колите на сметосъбиращата фирма отново не излизат редовно, а хората продължават да чакат обещаните им заплати.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите са издали предписание на общината заради непочистените улици. Ако не бъдат изпълнени, ще се налагат санкции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44