Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова: Нужно е по-голямо внимание при предоставянето на българско гражданство

Снимка: БГНЕС
За по-голямо внимание при предоставянето на българско гражданство и статут на постоянно пребиваващи у нас, се обяви вицепрезидентът Маргарита Попова. Пред журналисти в Русе тя уточни, че това се налага заради очакваната засилена бежанска вълна към страната ни.

Маргарита Попова обясни, че очаква Държавната агенция за българите в чужбина да работи много сериозно, а от новият ѝ председател Борис Вангелов да успее да сплоти агенцията:

Аз съм добронамерена винаги в началото. Очакванията са ми да работи много сериозно Държавната агенция за българите в чужбина, защото там има какво да се прави. Цялата диаспора очаква от агенцията много – във връзка с училищата, във връзка с образованието, с културата, с идентичността. Винаги, когато отивам зад граница, аз търся българските общности и знам те какво очакват от тази агенция. Дано да сме случили на добър избор и нашите сънародници зад граница да бъдат доволни от това как той ще организира работата в агенцията, как ще сплоти колектива и как ще потръгне работата.

Вицепрезидентът Попова бе в Русе за да присъства на премиерата на операта на Дмитрий Шостакович "Катерина Измайлова", която се поставя под неин патронаж и е част от програмата на фестивала "Мартенски музикални дни".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44