Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Промяната на европейската политика в посока растеж и заетост е успех на европейските социалисти

Снимка: БГНЕС

Партията на европейските социалисти организира в Брюксел международна конференция, посветена на перспективите за икономически растеж. Инвестиционният план "Юнкер" ще е сред обсъжданите теми.

Видимата промяна на европейската политика в посока растеж и заетост е успех на европейските социалисти, заяви техния лидер Сергей Станишев. На конференцията в Брюксел той подчерта, че инвестиционният план на Жан-Клод Юнкер идва след години консервативна политика, която е увеличила бедността, безработицата и дълговете, както и че социалистите настояват за промяна в подхода от първия ден на кризата:

Сега, след като политиката на икономии се възприема от мнозина като провал, Европейската комисия следва нашия подход, поставяйки инвестициите и създаването на работни места в центъра на политическите си действия., заяви Станишев. По думите му инвестиционният план е стъпка в правилна посока, но социалистите трябва да настояват за още повече, по-дълбоки и по-бързи промени, които да подобрят социалната ситуация в Евросъюза

В навечерието на проявата лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев подчерта, че планът трябва да се прилага прозрачно и при ясни критерии. 

Европейската комисия трябва да подпомогне страните в процеса на кандидатстване, смята Станишев.

Според него държави като България може да имат проблем с проектите, затова е нужно да има работни групи, които да съдействат за подготвянето им. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44