Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите в Ловеч решават съдбата на бившата стоматология

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници в Ловеч ще решават днес как да продължи управлението на сградата на бившата стоматология в града. Намерението на общината да продаде сградата беше осуетено от протести на стоматолози и зъботехници. Затова кметът Минчо Казанджиев е внесъл три предложения.

Сградата на бившата стоматология се намира в центъра на Ловеч. В момента там се помещават 23 стоматологични, зъботехнически и лекарски практики. Приватизационната оценка на обекта е 380 хиляди евро без ДДС. След проведено публично обществено обсъждане, кметът Минчо Казанджиев внесе в Общинския съвет предложение с три варианта:

Винаги съм бил убеден, че решението за стоматологията е да бъде продадена. Оценявам напрежението, което беше създадено. Предоставяме помещенията на търг по цени, които са определени с нашата наредба. Тогава всеки може да кандидатства и третият вариант - да им бъде отдаден без търг, но по пазарни цени, които са малко по-високи от цените, които са по наредба.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44