Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Танева: До края на годината планираме отваряне на мярката за инвестиции в преработка на селскостопански продукти

| обновено на 26.03.15 в 11:56
Снимка: БГНЕС

До края на годината планираме отваряне на мярката за инвестиции в преработка на селскостопански продукти, каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с Френско-българската търговска и индустриална камара, която се проведе в Националното радио. 

До средата на годината, юни месец, планираме дали ще е одобрена програмата, или не. Планирахме да отворим и мярката "Млад фермер", съобщи тя.

Инвестициите в материални активи се очертават като най-атрактивните в новата Програма за развитие на селските райони. Затова и отварянето на мярка 4.2 - за инвестиции и маркетинг в преработката на селскостопански продукти, се очаква от предприятията от хранително-преработвателния сектор. Целта е чрез европейските средства да се повиши устойчивостта и конкурентоспособността на сектора.

За мярка 4.2, която е за преработка, или старата - 123 е известна, с която планираме, ако всичко, което в момента в график се изпълни по план, да отворим есента, е 3 милиона, максималният бюджет на проекта.

Министър Танева каза още, че днес или утре ще издаде заповед за отваряне на мярка 4.1 - за инвестиции в земеделските стопанства.

Приемът на заявления по нея ще започне на 14-и април. 

Подробностите чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44