Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички български граждани в бедстващия район в Чили са добре

| обновено на 26.03.15 в 15:03
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Обстановката в района на наводнението в пустинята Атакама в Чили постепенно се нормализира. Всички български граждани, за които по-рано имаше информация, че са в бедствено положение там, са добре, и са настанени по домовете си в град Каприато. Сънародниците ни изчакват отводняването, за да се завърнат на работа, съобщи българското Министерство на външните работи. Обезпечени са с храна и стоки от първа необходимост. 

Изпълнителният директор на хидроенергийната компания, за която работят българите, Иван Чапов, заяви пред "Хоризонт": 
Това, което може да се каже за момента, е, че нещата се успокояват, няма бедстващи хора, както се казва, няма пострадали и всички хора са по квартирите си, настанени са, прибрани са.
198 работника от хидроенергийната компания са в Чили. Поройните дъждове, които предизвикаха наводнения в северния район на Атакама и разрушиха основни пътни артерии, не са характерни за пустинята и това първочанално е стреснало българите. От снощи обаче дъждовете са спрели. Българите изграждат голяма фотоволтаична централа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44