Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота или неделя идете с детето си в зала "България" - ще видите и чуете как

Сандра Петрова и Петър Македонски обичат тромпета и разказват приказки за него

Каним ви на музикални приказки, които на 28 и 29 март разказват актрисата Сандра Петрова и тромпетистът Петър Македонски.

Досещате се – в камерната зала на Софийската филхармония от 11 и от 12:30 часа двата дни ще се представят „Приказки за тромпет“ -  концерт, който запознава децата и техните родители със звука и особеностите на инструмента.

Солистът Петър Македонски е подбрал да изпълни произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност - „Полета на бръмбара“ (Римски Корсаков), „Музика на водата“ (Хендел), „Междузвездни войни“ (Джон Уилямс) и др.

Петър Македонски е бил първи тромпет в оркестъра на Националната опера и балет, в Софийската филхармония, а понастоящем е солист-тромпетист в състава на Симфоничния оркестър на БНР.

Негов партньор на сцената ще бъде Сандра Петрова. Актрисата се утвърди като един от най-обичаните актьори на Фортисимо Фамилия.
В момента Сандра играе в Националния музикален театър “Стефан Македонски” в спектаклите “Аладин” (в ролята на Женския дух), “Лелята на Чарли” (в ролята на Енни Спетли), “Бал в Савой” (като Дейзи Паркър). Част е от актьорския екип на предаването “Бърколино” по БНТ. Вокалистка е на група Pimp Switch Sequence, където пише текстове и музика.

„Приказки за тромпет“ ще се дирижира от Диан Чобанов - главния диригент на Държавна опера – Пловдив. Сценарият е на Александър Чобанов.

Чуйте повече за предстоящите „Приказки за тромпет“ от разговора на Лили Големинова със Сандра Петрова и Петър Македонски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.