Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андриян Петров: Нивата на реките в Смолянска област са в рамките на нормалното

Снимка: wikipedia.org

Спокойна е обстановката в Смолянска област във връзка с обявения оранжев код за обилни валежи, съобщи заместник-областният управител Андриян Петров:

За момента това, което получаваме като информация и като доклад от всички дежурни в общините в Смолянска област, нивата на речните корита са в рамките на нормалното. Има съвсем леки завишавания, а това, което Областната администрация е предприела със заповед на областния управител, е сформиране на Междуведомствена комисия, която работи от началото на седмицата и прави проверка за проводимостта на речните легла и мостовите съоръжения на тях, които са извън населените места.

Оранжев код за обилен дъжд  е обявен днес за две области - Смолян и Кърджали. Освен обилните валежи се очаква и интензивно снеготопене. Жълт код за дъжд е обявен в четири области - Хасково, Пловдив, Пазарджик  и Благоевград.  В планинските райони ще има интензивно снеготопене.
Водните количества в реките в цялата страна са над праговете за високи води, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Предупреждава се, че тенденцията за повишаване на водните нива ще се запази и утре. С повишено внимание трябва да бъдат живеещите близо до реките Марица, Тунджа, Арда и техните водосбори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44