Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скъсаха се четири диги на Тополница и Луда Яна

река Тополница

Четири диги по реките Тополница и Луда Яна са скъсани. Две от тях са в близост до Пазарджик и село Пищигово. Обявено е частично бедствено положение. Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков определи ситуацията като аварийна:

Правим всичко възможно нищо да не бъде наводнено. Това, което се извършва в момента, е авариен ремонт на тези четири диги, които са в най-критично състояние, едната е при ДЗС-Пазарджик, другата е при плажа "Вионас" и в землището на село Пищигово по поречието на река Луда Яна. Това, което ще бъде готово до утре сутринта, е така наречените "кюнета" на реките да бъдат коригирани, за да може водата да остане в естествените им корита. След това ще бъдат направени диги от едроломен камък и мисля, че ситуацията ще бъде овладяна. Нашите очаквания са за около 20-30 литра на квадратен метър в следващите два дни. Мисля, че ще успеем да се справим. Това, което мога да апелирам към колегите от медиите и към нашите съграждани е да бъдат спокойни, да не всяваме излишна паника, тъй като мисля, че навреме трябва да взимаме мерки.

Частичното бедствено положение ще остане до възстановяването на дигите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44