Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч започна делото срещу издирвания Хюриет Сюлейманов

Снимка: court-bg.org

Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, който предизвика тежка катастрофа на пътя София - Варна край Луковит на 5-и май миналата година. Тогава на място загинаха двама 20-годишни младежи от Плевен, а тяхната спътничка почина в болницата. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

Сюлейманов беше обвинен в предизвикване на катастрофата и причиняване на смърт по непредпазливост на тримата младежи. Прокурорът по делото представи справка от областната дирекция на МВР в Разград, според която обвиняемият е напуснал страната заедно с брат си през Дунав мост и е засечен в немския град Лудвигсбург.

На заседанието днес бяха разпитани повечето от свидетелите и част от вещите лица. По искане на прокуратурата делото беше отложено, а съдът постанови неявилите се свидетели, които са ключови, да бъдат призовани принудително. Сред тях е и Албена Исаева, която е пътувала в автомобила заедно със Сюлейманов.

Един от родителите на загиналите младежи, Валя Таслакова посочи:

18 дена това лице е яло, пило, движило се е по пътищата, бил е в контакт с хора, установен е на границата и не е задържан. Брат му също се издирва, сто дела има. Няма държава в света, в която това да е позволено.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 20-и април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44