Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"За" и "Против" платен паркинг и бариера на входа на болницата в Дупница

Снимка: архив

Общинският съвет в Дупница изненадващо одобри поставянето на бариера на входа на болницата "Св.Иван Рилски 2003" в града, както и заплащането по 2 лева на час за престой на автомобил в двора на здравното завадение, стана ясно на последното заседание на минипарламента. Това поражда много коментари "за" и "против" сред дупничани и пациентите. От общината дори съставиха акт  до 500 лева глоба за болницата, след като теренът, върух който е ситуиран своеобразният паркинг, е общински.

От НАП трябва да се произнесат дали събирането на такси за престой на автомобили в двора на здравното заведение е законно, каза кметът на общината инж. Методи Чимев. Управителят на болницата д-р Ени Лефтеров, който е и общински съветник, поясни, че са поставили бариерата, за да бъде въведен така по-добър ред на влизащите и престояващи в двора и района на болницата автомобили.

До 15 минути престой е безплатно, след това обаче се заплаща по 2 лева на час. Ако бариерата бъде премахната, в двора влизат всякакви коли, включително и на пазаруващи в близкия хипермаркет. Това затруднява линейките, служебните коли и колите на затвора в Бобов дол, които при необходимост и по конкретен случай и причина идват в болницата, каза д-р Лефтеров. Очаква се общината да обжалва решението на съветниците за разглеждане от областния управител като незаконно или да внесе казуса в съда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44