Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нивата на реките Струма и Места са много високи

| обновено на 28.03.15 в 18:55
Снимка: БГНЕС

Много високи са нивата на реките Струма и Места. На някои места водите са залели  земеделски площи в близост до коритото на реките. Към момента няма застрашени селища и къщи. Нивото на река Струма е достигнало 2,40 м при максимален праг от 2,60 м. Буйните води на реката са подкопали сериозно дигата на входа на общинския център Струмяни. По заповед на областния управител Бисер  Михайлов е свикана експертна комисия. По нейно  предложение  е започнало укрепване на дигата с насипване на скална маса, което ще продължи и в неделя.

Леко повишение на нивото на река Тунджа се отчита през последното денонощие при Ямбол и Елхово, около 50 см остават до критичните стойности.

Очаква се повишение на нивото на река Арда в целия й водосбор, в резултат на снеготопене, валежи от дъжд и висока подпочвена влага. В област Смолян обстановката е спокойна и снеготопенето не създава проблеми.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44