Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети за страната Европейски информационен център беше открит в Ловеч

Снимка: mdps.bg

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк откри 5-ия в страната Европейски информационен център в Ловеч. Според него, след като в  някои държави членки финансовото образование е  задължителен учебен предмет, е необходимо да се помисли  за общ  подход към финансовото образование в училищата.

Новият информационен център в Ловеч ще е връзката между гражданите и политиките, които се провеждат в Европейския съюз, посочи Илхан Кючюк:

По този начин гражданите на областта да се чувстват информирани, да се чувстват част от общия процес на вземане на решения в Европейския съюз и да реализират своите проекти. Офисът има за цел да предоставя услуги. Насърчава младия човек да търси и да намира възможности за своята реализация, малки и средни предприятия чрез създаването на неправителствени организации.

Евродепутатът допълни, че в България все още има дефицит на информация за дейността на Европейския парламент. ДПС ще инициира нарочен доклад за по-активно младежко предприемачество в рамките на ЕС:

Младият човек говори много често за бизнес, но не е готов да реализира своите проекти, защото е притеснен от финансовите институции. Много от страните членки вече направиха първата стъпка - въведоха като задължителен учебен предмет финансовото образование в средните училища.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44