Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Билд": Последните думи на капитана към Лубиц: "Отвори проклетата врата!"

| обновено на 29.03.15 в 15:37
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на катастрофиралия самолет на германската компания „Джърмануингс” първоначално е отказал да предаде управлението на втория пилот Андреас Лубиц, стана ясно днес от публикувани записи на черната кутия. След като проверява всички датчици и курса на машината, обаче, капитанът Патрик Сондхаймер все пак отстъпва управлението.

Германският таблоид „Билд” публикува записите на разговора в пилотската кабина. От тях става ясно, че капитанът не е възнамерявал да отстъпва управлението, но поради закъснение при излитане не успял да отиде до тоалетна в Барселона и помолил Лубиц да го замести само за минута. Малко по-късно се чува как той тропа по вратата, опитва се да я отвори и крещи „Отвори проклетата врата!” В този момент на записа се чуват и виковете на пътниците, които осъзнават, че катастрофират.

Не е потвърдено дали „Билд” разполага с автентични записи. Изданието твърди, че има копие от час и половина разговори, водени и в двете посоки на полета.

Междувременно авиокомпанията обяви, че превежда по 50 000 евро за загинал пасажер на близките им, за да могат да посрещнат всички спешни нужди около пътувания и погребения.

Разследващите екипи са открили ДНК от 78 жертви на катастрофата, съобщи Франс прес. Прокурорът Брайс Робин добави, че до мястото на трагедията се строи път, за да има по-бърз достъп до останките от самолета. По думите му по-големите части от разбилата се машина ще бъдат събрани до 24 часа.

Бившата приятелка на Андреас Лубиц споделя в интервю за  "Билд", че той често е сънувал кошмари как управляваният от него самолет пада. По думите й, той бил много недоволен от работата си:

Според нея по време на връзката им той е бил много недоволен от ситуацията в работата му. Осъзнавал е, че мечтата му да стане капитан на самолет, да получи безсрочен договор в "Луфтханза" и да пилотира на дълги разстояния може да не се сбъдне, заради психическото му заболяване, обяснява интервюиращият Джон Путенпуракал.

Приятелката на Лубиц твърди още, че двамата са били заедно пет месеца и тя е прекратила връзката.

Станалият печално известен втори пилот може да е имал отлепена ретина, твърди още "Билд". Разследващите обаче не са сигурни дали проблемите със зрението са провокирани от физически или психологически фактори. Според вестника Лубиц се е страхувал да не изгуби зрението си заради отлепената ретина.

Друго немско издание, "Велт ам зонтаг" твърди, че в апартамента на Лубиц са открити редица лекарства, включително антидепресанти.

От "Луфтханза" засега отказват всякакъв коментар по последните публикации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44