Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подкопана е колона на моста на река Бистрица по пътя София - Кюстендил

Снимка: архив

Придошлите води на река Бистрица през уикенда подкопаха средната колона на моста на пътя София - Кюстендил, преди село Коняво. След намесата на пътните служби, колоната е укрепена и обезопасена с камъни и бетонни блокове. Експерти обясниха, че проблемът идва от некачествено изпълнена корекция на около 3 километра по коритото на Бистрица.
 
В близкото село Жабокрът придошлата река Банщица е разрушила дига. При по-интензивни валежи селото е в опасност от наводнения, тъй като през него минават три реки - Банщица, Бистрица и Струма.
 
Кризисен щаб, екип от общината и "Напоителни системи" работят на мястото по укрепване на дигата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44