Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови разкрития около убийството на Немцов

Снимка: Васко Михайлов

В делото за убийството на руския опозиционер Борис Немцов изплува името на евентуалния организатор на престъплението. По данни на следствието, мъж, който се е представил като Руслик, е осигурил на изпълнителите автомобил и пистолет, съобщава вестник "Комерсант", като се позовава на свои източници. Изданието твърди още, че мъжът е обещал и по 5 милиона рубли, ако задачата бъде изпълнена. Вестникът предполага, че въпросният Руслик може да бъде не само организатор, но и поръчител на убийството. Мъжът все още не е обявен за издирване, тъй като продължава събирането на данни за неговото участие в престъплението. Засега за него е споменал единствено Заур Дадаев, за когото се смята, че е извършител на убийството.

Междувременно активисти и обикновени привърженици на опозицията успяха за възстановят импровизирания мемориал на мястото, където Борис Немцов беше разстрелян, след като градските власти се опитаха да разчистят района в нощта на събота срещу неделя. Мостът край Кремъл отново е отрупан от цветя и портрети на руския политик, а също така могат да се видят надписи: "Ние не се страхуваме", "Героите не умират", "Цензурата убива". В Русия вече е инициирана подписка за поставянето на това място на паметна плоча или камък, които да напомнят за това зловещо престъпление.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44