Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директори на болници и депутати разговаряха за парите за здравеопазване в Стара Загора

Снимка: Radyo Sofya arşivi

На среща с кмета на Стара Загора, депутати и директори на болници са обсъдили финансирането на здравеопазването в областта, което е намалено с 9 процента в сравнение с 2014 година. Това съобщи депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев, който участва в срещата. Той обяви, че бюджетът на Диспансера за белодробни болести е свит с 15 на сто. С 40% е намалено финансирането на онкодиспансера и с 25 % на Университетската болница "Проф. Стоян Киркович". Това, според депутата-реформатор, ще доведе до натрупване на нови задължения на 16-те болници в региона до закриването на част от дейността им и на практика, до невъзможност да се лекуват болните. По думите му, парите за болниците, които от 54 300 млн. лв. през 2014 година са намалели с близо 3 милиона лева, трябва да бъдат преразпределени за нови дейности и нови лечебни заведения. За това депутатите са решили да поискат среща с министър Москов, от когото да разберат дали част от парите за здравеопазване за Старозагорска област са насочени към други региони и с каква цел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44