Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дегизирани мъже са опитали да влязат в Агенцията за национална сигурност на САЩ

Агенция по национална сигурност, САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Двама мъже дегизирани като жени са се опитали да влязат с крадена кола в Агенцията за национална сигурност на Съединените Щати. При инцидентът единият от заподозрените е бил убит, а другият - ранен. Към този момент не са ясни причините, поради които заподозрените са се опитали да нахлуят в комплекса на щаба на агенцията в покрайнините на столицата Вашингтон, но говорителят на ФБР Ейми Торсън  заяви, че не вярва да става въпрос за терористичен акт. Високопоставен служител цитиран от телевизия NBC е описал случаят като от „местно криминално естество.“

По предварителна информация инцидентът е станал тази сутрин, местно време, когато след опит да се пробие бариерата охранител е открил огън по управлявания от мъжете автомобил, като е убил единия и е ранил другия. Също по предварителна информация, при претърсването на колата са били открити оръжие и наркотици. На място са екипи на ФБР и на Агенцията за национална сигурност. Президентът Барак Обама е бил информиран за случилото се.

Агенцията за национална сигурност събира данни за нуждите на разузнаването и контраразузнаването. Централното й управление се намира във Форт Мийд, щата Мериленд и в него работят около 40 хиляди души. По-рано този месец ФБР арестува мъж за това, че е открил стрелба по сградата на Агенцията от близката магистрала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44