Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа крадец-рецидивист, преквалифицирал се в телефонен измамник

| обновено на 01.04.15 в 14:26
Йорданка Николова
Снимка: Катя Чорова

25-годишен мъж, осъждан многократно за кражби, който в момента има наложена пробация, беше арестуван в Горна Оряховица след преследване от полицаи и предупредителни изстрели във въздуха.

Рецидивистът, преквалифицирал се в телефонен измамник, се опитал да вземе 1200 евро за "колет от чужбина", изпратен до 82-годишната Йорданка Николова. Пенсионерката обаче подала сигнал в полицията. Пред "Хоризонт" тя разказа, че  женски глас се представил за нейна приятелка в чужбина:

Обади се една жена. Викам: "Кой се обажда?", а тя - "не ме ли познаваш?". Веднага ми щракна! Имам една приятелка, Бисерка и викам: "Бисе, ти ли си?". "Аз съм. Искам голяма услуга. Ще се свърже един Иван Николов с теб". Тя ми каза 1 200 евро за едно пакетче, малко с документи. "Бисерка" ми каза, че ще ми доставят пакетче с важни документи и 5 000 евро. Бисерка е в Лондон. Затворих телефона и се обадих на 112. Отидох на срещата и по едно времве виждам едно цигане. Извади пакетчето и ми каза: "Николов ме изпраща, ето пакетчето, дайте парите". Аз викам: "Първо искам да взема стоката и тогаз давам парите", а той каза: "Аз имам много бърза работа, бързам" и си тръгна. Момчетата веднага изтичаха и надолу по улицата и са го хванали.

Йорданка не е имала съмнение, че се опитват да я излъжат:

Сетих се, аз знам, че много хора са излъгани.

Полицията в Горна Оряховица продължава издирването на останалите участници в телефонната измама.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44