Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Стара Загора също е започнала проверка по случая „д-р Вуцов“

Районната прокуратура и в Стара Загора е започнала проверка по случая с фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов, потвърди за „Хоризонт“ Нейка Тенева - зам.окръжен прокурор и говорител на прокуратурата. В хода на проверката трябва да се установи има ли неправомерни действия и на други длъжностни лица по този случай. В Районната прокуратура – София продължава досъдебното производство срещу старозагорския лекар, очакват се резултати от експертиза на неговите дипломи.

Районната прокуратура в Стара Загора извършва проверка дали доктор Иван Вуцов е фалшифицирал сам своето свидетелство за кардиология или само е използвал документа с невярно съдържание. Проверката би трябвало да установи дали има и други длъжностни лица от университетската болница и от РЗОК, отговорни по случая „Вуцов“.

В Районната прокуратура в София досъдебното производство по случая е на ниво „вещо лице“, съобщи за „Хоризонт“ Стефан Милев - говорител на прокуратурата.

По думите на Йовчо Йовчев – изпълнителен директор на университетската болница, доктор Иван Вуцов е все още в отпуска и ако се наложи ще ползва и неплатена. Той продължава да твърди, че няма да го освободи от отделението по инвазивна кардиология, докато съдът не се произнесе и не признава официалното становище на Медицинския университет в София, откъдето потвърдиха, че старозагорският лекар е с фалшива диплома за кардиолог и затова името му е извадено от списъка на кардиолозите и на инвазивните кардиолози в България, което означава, че не може да работи по тези специалности нито в лечебно заведение, нито под формата на индивидуална практика. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44