Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ангелкова обсъжда с кметове развитието на туризма у нас

Николина Ангелкова
Снимка: БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще се срещне днес във Велико Търново с кметове на общините, за да обсъдят проблемите пред развитието на туризма у нас. За темата на срещата съобщи началникът на дирекция „Туристическа политика“ в министерството Мария Иванова:

Има някои моменти от нормативната уредба, на които искаме да им обърнем съществено внимание, за да можем, и те и ние, включително и като контролни органи, не само като органи, които формират политиката за развитие на туризма, да бъдем по-успешни. Тъй като започваме т.нар. възеждане на регионалното ниво в управление на туризма, втората половина от срещата с кметовете е посветена на туристическото райониране. 

Междувременно стана ясно, че първата организирана група туристи по Южното Черноморие ще пристигне на бургаското летище с полет от Тел Авив. Израелските туристи идват на почивка в курортния комплекс Слънчев бряг.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44