Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Сериозните цепнатини по АМ "Струма" са заради активирало се свлачище в района

Снимка: БГНЕС
Сериозни пукнатини са се образували на пътното платно по магистрала "Струма" в отсечката Дяково - Дупница. Лабораторията на Агенция "Пътна инфраструктура" и геолози изследват на място причините.

Според пътната агенция цепнатините в асфалта са причинени от активирало се свлачище в района. Областният управител на Кюстендил Виктор Янев обаче заяви, че това е само хипотеза, която не е доказана, защото няма видими следи от свличане на земна маса. До дни ще стане ясно каква е причината за цепнатините.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са разпоредили обработване и запълване на пукнатините, които са в аварийната и в една от двете активни ленти на платното. Движението е ограничено само в една от лентите. Всички дейности по укрепването са за сметка на "Главболгарстрой",  фирмата-изпълнител на лот едно на АМ "Струма".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44