Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на православието се провеждат в църквата "Света Троица" в Алфатар

Снимка: БГНЕС

Предвеликденски дни на православието се провеждат в Алфатар. Център на инициативата е уникалната каменна църква "Света Троица”, която е и паметник на културата.

В четвъртък  храмът отвори врати за великденска работилница за писани яйца с деца от местното училище и детската градина. В групата има деца от различни етноси, които проявяват интерес към християнските традиции и ритуали, каза учителката Здравка Добруджанска:

Темата днес ни беше, че в храма трябва да се пази тишина, защото тук се случват вълшебните неща, тук се случват чудесата.

Идеята на православните дни е да съхраним християнските традиции, обясни свещеникът отец Емилиян:

Добродетелта, уважението, разбира се, най-вече един към друг, към ближния. Първо, родителите трябва да имат уважение един към друг, защото децата копират всичко от тях.

Дните на православието ще продължат с изложба на рисунки, писани яйца и козунаци. Празничен великденски концерт, лазарски ритуали и Тържествена литургия на Цветница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44