Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Стара Загора разследва казанлъшки журналист

С постановление на окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов случаят с Георги Манев - журналист от казанлъшката телевизия "Пресс ТВ", е предаден на Окръжната следствена служба в Стара Загора. Става дума за репортажи на журналиста за наводненията в града от началото на февруари, които. според районния прокурор Кръстин Кацаров, са създали паника сред гражданите.

Кръстин Кацаров се е самосезирал по случая, но отрича да е визирал в сигнала до полицията конкретно име. Казва, че не е повдигал и обвинение. За "Хоризонт" Нейка Тенева - заместник окръжен прокурор и говорител на прокуратурата, заяви, че досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 326, ал. 1 от НК, който предвижда до две години лишаване от свобода за неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога. По случая вече са били разпитани свидетели.

Днес Георги Манев е бил извикан в полицията в Казанлък, където са му съобщили, че досъдебното производство трябва да приключи до юни. Журналистът квалифицира обвинението като звучен шамар срещу свободата на словото в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44