Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови места за отдих и работа искат жителите на област Търговище

Търговище

Нови места за отдих и нови работни места искат жителите на петте общини в Търговищка област, показва анкетно проучване, част от националната кампания "Да създадем заедно България 2020“. Проучването е организирано от екип на Областния информационен център.

В допитването взеха участие близо 250 хиляди жители. Анализът на отговорите в анкетите показва, че хората искат с европейски средства да се построят различни спортни обекти, основно да се ремонтират улиците и да се разширят зоните за отдих. 

Бих желала да се възстановят и изградят нови места за обществен отдих и най-вече да се направят няколко зали, в които хората да се събират по интереси и да упражняват своите таланти, каза Орфета Хараланова.

Според Йордан Минчев трябва да се откриват нови работни места:

Всичко останало си губи смисъла. Когато младите хора заминават от града, ние ще откриваме само пенсионерски клубове.

До края на месеца предстоят срещи с жителите на Попово, Омуртаг, Антоново и Опака, на които експерти ще обяснят чрез кои оперативни програми ще могат да се финансират социално – значимите идеи на гражданите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44