Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват проверки заради пострадалия дървосекач в планината над село Сенокос

Снимка: БГНЕС

Противоречива е информацията за мъжа, който пострада по време на дърводобив в планината над село Сенокос, Благоевградско.

Собственикът на фирмата Асен Андреев твърди, че пострадалият не е негов служител, но проверката на Югозападното държавно предприятие не потвърждава тази версия. Случаят ще бъде проверен от прокуратурата и Инспекцията по труда.

С тежка травма пострадалият 30-годишен дървосекач беше транспортиран в болница “Пирогов” вчера. До края на деня нито една институция не бе уведомена официално за инцидента, който би се квалифицирал като трудова злополука, ако мъжът е бил нает законно на работа. Това обаче не е така. Собственикът на дърводобивната фирма твърди, че пострадалият и още един човек не работят за него и най-вероятно са бракониери.

Проверката на горските експерти обаче констатирала, че двамата мъже са отсичали маркирана към обекта дървесина. Трудно обясним е и фактът, че собственикът на фирмата вчера е заплатил здравните осигуровки на пострадалия, преди да бъде транспортиран за “Пирогов”.

От Югозападното държавно предприятие, на чиято територия е "Горско стопанство" - Симитли и въпросния обект за дърводобив, започнаха цялостна проверка на фирмата “Асен Андреев”, която има няколко спечелени търга. За добива на 400 кубика дървен материал в района над село Сенокос Андреев е записал, че ще обезпечи двама секачи и един тракторист.

Проверка по случая започва и Областна дирекция "Инспекция по труда" в Благоевград.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44