Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки журналисти подкрепиха разследвания си колега Георги Манев

Журналисти от централни и местни медии се събраха днес следобед пред полицията и пред Съдебната палата в Казанлък знак на солидарност с Георги Манев от „Пресс ТВ“, разследван заради репортажи за наводненията в града от началото на февруари.

Разпитът на Манев, насрочен за днес в полицията в Казанлък беше отложен, след като с постановление на Окръжния прокурор Дичо Атанасов досъдебното производство по член 326, ал. 1 от НК беше прехвърлено в Окръжната следствена служба. 

Журналистите се събраха пред сградата на полицията, а след това и пред Съдебната палата с бира в ръка в знак на протест срещу действията на районния прокурор Кръстин Кацаров, който усетил, че се създава паника от репортажите на Георги Манев, докато си пиел бирата, а после се самосезирал по случая. 

Недоумение буди и фактът, че досъдебното производство по случая е образувано срещу неизвестен извършител.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44