Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова: За да стане България световна голф дестинация, са необходими 30 комплекса

Снимка: БГНЕС

Голфът е на едно от първите места в стратегията за развитие на туризма у нас, заяви на кръгла маса край Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова. За да стане обаче България световна голф дестинация, са необходими 30 такива комплекса. Министър Ангелкова обяви, че в момента се разработва чартърна програма за по-лесен достъп до игрищата.

В момента в България има изградени 7 голф игрища. По Добруджанското Черноморие има подходящи терени за ново строителство. Те попадат в защитени зони и "Натура". Според министър Николина Ангелкова

Теренните зони за "Натура" не означават, че всичко е забранено там. Режимът, който е въвела Европейската комисия и директивата в това отношение е, че трябва да се спазват една идея по-особени правила, но не, че се забранява изграждането на голф игрища и ние максимално много ще съдействаме на абсолютно всички, които имат желание да инвестират в този сектор.

Министър Ангелкова обясни, че за осигуряване на по-лесен достъп до голф-комплексите Министерството на туризма разработва чартърна програма с опция за кандидатстване на всички авиолинии.

Тази програма ще бъде три години плюс още три години устойчивост. В момента готвим правилата. Затова най-рано може да стартира през 2016-а година, месец март.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44