Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите от ГЕРБ засадиха 28 дръвчета на Рупите

Снимка: Кети Тренчева

За осма поредна година младежите от ГЕРБ засадиха дръвчета в местността Рупите. В инициативата под мотото "Да пуснем корени в България" се включи и председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Стотици млади хора от областите София, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Кърджали и Пловдив дойдоха на магнетичното място, пазещо духа на пророчицата Ванга, с амбицията да превърнат десетките пустеещи декари в гора, а инициативата в национална кауза. Над 500 дръвчета вече облагородяват огромното пространство зад храма на пророчицата, а днес символично бяха засадени 28 дръвчета за всяка държава от Европейския съюз.

Началото на инициативата преди осем години поставя Калин Каменов, сега заместник-министър на младежта и спорта:

Имахме желание това пустеещо зад храма на баба Ванга място, да го превърнем в прекрасна гора, която да озелени и разкраси района и същевременно да е ангажимент към всеки един млад човек, който трябва да знае, че освен да желае, трябва и да прави нещо полезно за държавата си. Знам колко им харесва инициативата и съм сигурен, че следващата година, може би ще се превърне в национална.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отбеляза:

Зареждането е невероятно, когато виждаш едни млади хора с инициатива "Да пуснем корени в България", което означава, че за тях родината е нещо свято.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44