Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести срещу СИРИЗА

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Местната организация на СИРИЗА в град Ламия организира протести срещу правителството на Алексис Ципрас. Активисти блокираха магистралата с искане за премахване на пътните такси.

По призив на активисти на СИРИЗА в град Ламия жителите от района блокираха касите за плащане на пътните такси и пропускат колите без да плащат. Настояват правителството да отнеме лицензите на частни фирми, които поддържат трасето и са поставили девет места за събиране на такси на отсечка от 120 километра. В акцията участва Работническия център в Ламия, както и ръководството на общината.

С национални знамена от двете страни на магистралата жителите приканват пътниците от преминаващите коли да ги подкрепят в петиция срещу високите пътни такси, които плащат дори и автобусите с ученици.

Днешният протест не е единичен случай. Той е продължение на недоволството на много граждански организации срещу непрекъснатото увеличение на пътните такси, които са прекалено високи за стандарта на гърците. Организаторите на днешния протест заявиха, че магистралата е построена със средства от бюджета и при плащане на годишния данък за колата се финансира поддръжката на пътната структура. В обръщение към правителството се настоява държавата да упражни контрол върху цената на пътните такси или да ги премахне напълно за гръцките граждани.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44