Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргита Тодорова: Спадът в броя на руските туристи ще достигне 60 на сто

Спадът в броя на руските туристи ще достигне 60%, прогнозира търговският директор на курорта "Албена" Маргита Тодорова:

За съжаление няма такива пазари, които биха компенсирали отлива на руски туристи, те за "Албена" са 30% от общия брой. Ние планираме около 10% по-малък брой нощувки. Спадът на руския пазар е 60 на сто. В момента усилията са насочени към пазари като Молдова, Беларус, отчасти Украйна, но там броят на туристите далеч не може да се сравнява с този на руския пазар.

Маргита Тодорова каза, че са изпратени писма за съдействие до различни институции да се направи корекция на река Батовска, която преля миналата година в резултат на дъждовете и заля 6 хотела в курорта "Албена". По думите ѝ обаче до началото на сезона в началото на май това едва ли ще се случи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44