Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК проверява две болници в Стара Загора след разследване на "Хоризонт"

Снимка: БГНЕС
Районната здравно-осигурителна каса в Стара Загора разпореди проверка в Университетската болница „Професор Стоян Киркович“, както и в частната „Тракия“. Ще се проверява как е извършвана лечебната дейност по кардиология в двете болници.

Поводът за проверката е разследването на „Хоризонт“, свързано с легитимността на дипломата на д-р Иван Вуцов за кардиолог. Като такъв той е работил и в двете лечебни заведения. От частната болница "Тракия" той е освободен миналата година след като ръководството й разбрало, че лекарят няма защитена специалност по кардиология.

В момента доктор Вуцов е в щатното разписание на Университетската болница, където е бил назначен за завеждащ на Отделението по инвазивна кардиология, въпреки че името му не е фигурирало в списъка на инвазивните кардиолози в България. В момента е в отпуск и доцент Йовчев отказва да го освободи от работа.

За „Хоризонт“ д-р Славка Йорданова – директор на РЗОК в Стара Загора съобщи, че започва цялостна проверка на дейността на д-р Вуцов като кардиолог в болничната и извънболничната дейност, за да бъдат прекратени договорните отношения с него. Той  ще трябва да върне целият размер на средствата, които е получил през тези близо 20 години като "специалист-кардиолог".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44