Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Печатница - НИМА" се извини на Божидар Димитров

Снимка: БГНЕС

Управителят на плевенското издателство "Печатница - НИМА" Димитър Клатуров се е срещнал с Божидар Димитров и му е поднесъл извиненията на екипа си. Историкът се оплака публично, че издателството е препечатало дословно и пуснало в продажба книгата му "12 мита в българската история", но с друг автор - плевенският футболист Антонио Иванджиков

От издателството заявиха, че не познават клиента си. Общували с него само чрез електронна поща. Димитър Клатуров обясни, че практиката им била да издават книги на млади автори безплатно.

Въпросната книга на Божидар Димитров - свърза се с нас така нареченият автор, тъй като пред нас се представи, просто момче Антонио се представи за автор на книгата, написа ни имейл , с който изпрати уърд файл на книгата. Никъде не пишеше на този файл, че автор на книгата е Божидар Димитров, посочи Клатуров.

Книгата с фалшивия автор е издадена в 4 екземпляра. Един за самия него и три, както е по закон, за Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", откъдето първи сигнализират за тази нередност.

Ние сме поставени за жалост в тази ситуация. Искам да се извиня на г-н Божидар Димитров публично чрез вас за създалата се ситуация, каза Клатуров.

До момента от "Печатница - НИМА" са издали безплатно над 600 книги на близо 300 автори. Те не се разпространяват в книжарниците, а само по интернет, отпечатват се при поръчка. За книгата "12 мита в българската история" с автор Антонио Иванджиков не е имало нито една поръчка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44