Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават проверките в мината "Оброчище"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават проверките в мина "Оброчище", където вчера при срутване загина 40-годишен миньор. Собственикът на рудника още не е излязъл със становище за инцидента.

Екип на Инспекцията по труда в Добрич днес трябва да слезе на 250 метра под земята, за да установи, дали укрепването на галерията, където стана срутването, е изпълнено според технологичните изисквания.

На работниците е забранено да говорят. Районът на мината и администрацията са недостъпни, особено за журналисти.

Собственикът на "Евроманган" ЕООД още не е излязъл със становище за инцидента. Това, което се разбра, е, че нощната смяна е била отменена, а останалите работници са чакали три часа след срутването, за да бъдат извадени от рудника.

Миньорите потвърдиха недоволството от лошите условия на труд и ниското заплащане. 350 лева плюс 250 лева за ваучери. Бивш работник в мината сподели, че мъжете се хващат на работа заради евентуалното по-ранно пенсиониране и тоталната безизходица. Само от селото на загиналия миньор, Ляхово, в мината работят 20 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44