Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изграждането на пункт за управление на животински отпадъци в Тервел

Снимка: Емил Жупов

В Тервел започва изграждане на пункт за управление на животински отпадъци.

Обектът ще се изгражда върху 2 дка общински терен и ще представлява сграда, оборудвана с хладилни камери, в която след шоково замразяване ще се съхраняват специфични животински продукти, отпадъци от мандри, кланици, ферми, търговски обекти за местни и млечни произведения. Пунктът ще разполага с локална пречиствателна станция и автомивка, а технологичният процес включва събиране на отпадъците със специализиран транспорт, замразяване, съхранение и експедиране за екарисаж. Капацитетът е за 25 хил. килограма животински отпадъци. Инвестицията е за около 2 млн. лева, съгласно договор между община Тервел и държавен фонд "Земеделие".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44