Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крепостта "Царевец" във Велико Търново ще посреща гости през деня и нощта на Великден

Великденска украса, Велико Търново

Над 46 хил. българи и чужденци са посетили от началото на годината музейните обекти във Велико Търново и архитектурно-историческия резерват "Арбанаси". Вратите на крепостта "Царевец" ще бъдат отворени за туристи и по време на великденските празници.

"Царевец" ще посреща жители и гости на Велико Търново не само през деня, но и в нощта на Христовото възкресение, когато ще има Пасхално богослужение на открито, каза Соня Петрова от Регионалния исторически музей:

Преди Пасхалното богослужение крепостните порти ще се отворят тържествено за всички желаещи да получат благодатният огън лично от Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий пред патриаршеската църква на върха на крепостта "Царевец".

В празничните дни туристите ще могат да посетят и 6-те средновековни църкви във Велико Търново и Арбанаси, в които са запазени уникални стенописи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44