Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи участваха в залесяване по повод седмицата на гората в Смолянско

Снимка: БГНЕС

Младежкият доброволен отряд към Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Смолян и клуб “Родопски скаут” участваха в залесяване, организирано от Държавното горско стопанство по повод Седмицата на гората.

15 младежи заедно със служители от пожарната и горското стопанство засадиха 150 фиданки от различни видове в района на землището на смолянското село Требище. Инициативата е във връзка с провеждането на Седмицата на гората, като основната цел е младите хора да проследят и научат целия процес по залесяване. Той е с доброволен труд. Младите хора за пореден път доказаха, че обединени, всички заедно можем да помогнем на природата да се възстанови след нанесените щети от снежното бедствие през миналия месец и от други вредители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44