Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоделна охранителна система е монтирал във фермата си в село Буново бивш кмет

Снимка: БГНЕС

Самоделна охранителна система е монтирал във фермата си в кюстендилското село Буново бившият кмет на селото Владимир Борисов. Той сам обясни, че е направил това, за да охранява стадо от 150 овце и 200 агнета. Към звукови аларми и светлинен сигнал, собственикът прибягнал, след като минала година за Гергьовден му откраднали 8 агнета.

Изобретението струва към 1500 лева, а собственикът е убеден в голямата му ефективност. Сега системата за охрана на оборите, които са на около километър от къщата  на семейството, е надеждна на 100 %, защото никой не е посегнал на животните, казва Борисов, който след 20 години като кмет сега се е захванал с фермерство. От офисите на охранителните фирми в Кюстендил признават, че са учудени от изобретението на бившия кмет, макар че са му предлагали изгодни оферти да стане техен абонат. Не е лесно да монтираш система, която да охранява толкова подвижни същества като овце и агнетата, коментират от фирмите за охрана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44