Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В село Орешак се открива традиционният Великденски панаир на занаятите

В Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак се открива традиционният Великденски панаир на занаятите.

В първия ден от панаира ще бъде представена изложба по керамика "Магията на глината". 12 майстори с близо 650 свои авторски произведения ще разкрият тайните на занаята. За Великден, за трета поредна година, гостите на Изложението ще могат да опитат от най-вкусния, дълъг 100 метра, великденски козунак.

Посетителите ще могат да се включат и в демонстрациите в парка на различни техники за изписване на великденски яйца.

В парка на Изложението са разположени ателиетата по грънчарство, тъкачество и дърворезба. За доброто настроение на гостите е подготвена разнообразна на музикалната програма.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44