Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново свлачище заплашва да прекъсне пътя към смолянски села

Снимка: БГНЕС

Активизирало се свлачище заплашва да откъсне пътя към смолянските села Турян и Пещера. Свлачището е обхванало близо 40 метра от пътя, асфалтовата настилка към двете села е сцепена, пропадането му е около половин метър.

Пътят Смолян -Турян е с дължина десет километра и е част от общинската пътна мрежа. Неговото построяване е завършено през 1989 година, каза кметският наместник на двете села Георги Пейков:

Към настоящия момент има едно активизирало се свлачище на четвърти километър по пътя Смолян - Турян, то е довело до пропадане на пътното платно с около половин метър. Има реално опасност от възникване на ПТП и от прекъсване на пътната връзка между Смолян и селата Турян и Пещера. Свлачището се е активизирало в резултат на проливните дъждове и от топящия се сняг. Ръководството на община Смолян е информирано за проблемния пътен участък и мястото е посетено от експертна комисия. Нужно е спешно да бъде укрепено свлачището и да се извърши ремонт на пътя, тъй като това е единствената връзка на тези две населени места с областния център.

В Турян живеят над 60 човека, по настоящ адрес са 72. В Пещера няма поспоянни жители. Има 18 човека, които са адресно регистрирани по настоящ адрес и те идват точно по великденски и коледни празници, летните отпуски, които ползват, каза Пейков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44