Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната льо Пен срещу льо Пен продължава

Семеен скандал разтърси върхушката на френския крайнодесен Национален фронт. Неговата лидерка Марин льо Пен заплаши с процедура за изключване на баща си Жан-Мари льо Пен, основател на партията, след последните му скандални изявления.

Възходът на френската крайна десница може да се пречупи след последните скандали, разтърсили партията. Лидерката на ксенофобското и антиевропейско движение Марин льо Пен готви дисциплинарна процедура по отстраняването на баща си Жан-Мари льо Пен, основател и почетен председател, след поредните му скандални изявления в пресата. В интервю за крайнодясното издание "Риварол" той за пореден път определи нацистките газови камери като "детайл от историята", защити сътрудничилия на хитлеристкия режим маршал Петен и нарече "имигранта" френския премиер Манюел Валс заради испанския му произход. 86-годишният льо Пен побърза да отвърне остро на дъщеря си, обвинявайки я в политическо самоубийство. Скандалите в клана льо Пен са белязали цялата история на Националния фронт. Политическият му успех е застрашен и от разкрития, които го уличават в незаконно финансиране на последните предизборни кампании. Според проучване на агенцията "Одокса" 91% от французите желаят старият льо Пен да се оттегли от политиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44