Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристи от страната и чужбина в Банско по Великден

Снимка: БГНЕС

Хиляди българи и гости от Европа и Азия предпочетоха Банско за Великденската си ваканция. Хотелите са запълнени, но все още могат да се намерят места в селата около курорта.

Отличните условия за ски и кулинарното многообразие в заведенията направиха атрактивни пакетите за туристите. Българите предпочитат тридневна ваканция, а гостите от чужбина са резервирали четири и пет нощувки. Освен традиционните зимни туристи от Гърция, Македония, Сърбия, Турция и Великобритания, за дните около Великден Банско  са предпочели и много гости от Израел.

Празничното меню в заведенията включва задължителните Великденски гозби и символи. Местните хотелиери са заложили на прясно агнешко месо от фермите в Пирин и Родопите. Времето е слънчево, условията за ски в планината са прекрасни. С 20 процента е намалена цената на лифт картите, хотелиерите също предлагат отстъпки от 30 до 40 процента.

В храма "Света Троица" се подготвят за посрещане на благодатния огън и Възкресение Христово. Нощната служба ще бъде в черквата, а великденското шествие ще се пренесе на площада пред паметника на Св. Паисий Хилендарски, защото дворът на храма през последните дни не може да побере хилядите празнуващи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44