Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златоград посреща гости от страната за Великденските празници

Снимка: БГНЕС

Гости от цялата страна пристигнаха в Златоград за Великденските празници. Тази година обаче почти няма туристи от Гърция.

Заети са базите в Златоград от туристите, пристигнали за най светлия християнски празник Възкресение Христово в красивото кътче на Родопите. Най-предпочитани от туристите са пакетните предложения, каза хотелиерът Александър Митушев.

Предлагаме агнешко по златоградски, имаме гост изпълнител утре вечер, така че целим да направим по-добър престоя на нашите туристи, имаме няколко коли за Гърция утре също. Базите за отдих и риболов ще посрещнат туристите с рибни деликатеси. Общо взето се стремим тези три дни да ги запълним със съдържание и нашите туристи да останат доволни.

Гостите са предимно от вътрешността на страната. Гърци за този празник почти няма.

Преобладават гостите от София, Варна, Бургас и Пловдив. Това са местата, откъдето идват нашите туристи, но имаме и от Северна България, от Добричко. Те идват вече за втори, трети път. Гърците идват повече на Коледа и Нова година, сега за Великден обикновено си стоят в същи, правят си агнета в двора, така че сега гърци почти нямаме.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44