Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от Кърджали боядисаха над 1 000 яйца в навечерието на Великден

Снимка: Албена Иванова

Деца от Кърджали боядисаха над 1 000 яйца в навечерието на Великден. Те ще бъдат раздадени днес на общоградски празник, организиран от местната управа.

Празникът ще започне в 11 часа пред храма Свети Георги. Ще има изпълнения на детската вокална група "До Ре Ми" и на танцов състав при читалище "Родопски фар". Ще се проведе конкурс за най-здраво великденско яйце, а клоун ще забавлява децата.

По традиция на Великден се провежда и дарителска кампания, организирана от Детския и младежки парламент към Обединения детски комплекс. 500 от боядисаните яйца са предоставени от местна фирма, а други две ще дарят козунаци. Те ще бъдат раздадени на всички присъстващи на Великденския празник. Организаторът - община Кърджали, е осигурила лакомства за всички деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44